top of page
Footer-Text---Information-About-Magic-Truffles---HEADER.jpg
Psilocybine

De werkelijke voordelen van psychedelische truffels en hun rol bij het genezen van specifieke gezondheidsproblemen.

Vraag mensen die psilocybine hebben geprobeerd hoe de ervaring was, en velen zullen je vertellen dat het levensveranderend is. Het blijkt dat dit niet alleen het geraaskal is van een hallucinogene geest. Een groeiende groep onderzoekers is zelfs enthousiast over de potentiële voordelen van psilocybine, de primaire hallucinogene stof in truffels, die veelbelovend is voor het helpen van mensen om moeilijke therapieresistentie en levensbedreigende problemen te overwinnen, zoals verstorende aandoeningen, verslavingen en ernstige depressie.

psilocybine.png

De wereld is zich niet bewust van de werkelijke voordelen van psychedelische truffels en hun rol bij het genezen van specifieke gezondheidsproblemen. Ziekten zoals geestelijke gezondheid, depressie en nog veel meer kunnen worden genezen met behulp van truffels. Psilocybine kan nieuwe hersencellen stimuleren, waardoor een persoon kan herstellen van beschadigde neuronen of weefsels.

Wat is psilocybine?

Psilocybine is een stof die voorkomt in paddenstoelen van de soort Psilocybe. Na het innemen van deze paddenstoelen of truffels wordt psilocybine omgezet naar psilocine. Psilocine is de stof die een soort innerlijke reis opwekt. Het lijkt op onze droomstaat waarbij een hoop informatie wordt verwerkt. Juist het gebruiken van deze droomstaat kan inzichten en verwerking bewerkstelligen.

Psilocybine therapie

Terwijl men 10.000 jaar vóór de gangbare jaartelling al professioneel gebruik maakte van dit natuurlijk medicijn, werd het middel in nederland de afgelopen jaren eerder reacreatief gebruikt dan medicinaal.

Ondertussen begint de moderne wetenschap een beetje te begrijpen wat onze voorouders al begrepen. 
Tegenwoordig doen al veel mensen, psilocybine truffels gebruiken als therapie en daarom wordt de term
psilocybine therapie vaak gebruikt. Indien jij interesse hebt om psilocine/psilocybine in te zetten als therapie dan raden we je aan om naar psilocybine therapie te kijken. Dit is een combinatie van de juiste setting en persoonlijke begeleiding in combinatie met een psychedelische sessie als therapie.

pexels-alex-green-5699431.jpg

Heb je hulp nodig bij mentale klachten of wil je inzichten krijgen in de dingen waar je tegenaan loopt? Met Psilocybine therapie kun je een reis in jezelf maken op een verantwoorde manier, met extra persoonlijke aandacht na je reis.

 

Zijn psilocybine truffels nou hetzelfde als paddo's ?

Allereerst moet je begrijpen dat wat wij een psilocybine truffel noemen, geen echte truffel is. Het zijn eigenlijk zogenaamde Sclerotia, stukjes compact Mycelium. Deze sclerotia groeien ondergronds, onder de paddenstoel. Ze dienen hier eigenlijk als een soort voedselreserve voor paddenstoelen.

Psilocybine truffels blijven hun hele leven ondergronds, waar ze groeien en uiteindelijk ook sterven. De sclerotia kun je eigenlijk zien als een soort overlevingsmiddel voor de schimmel: normaal ontwikkelen ze zich in de vorm van een paddenstoel, maar wanneer de omstandigheden niet goed zijn, bijvoorbeeld door gebrek aan zuurstof of voedingsstoffen, creëert de schimmel een vruchtlichaam in plaats daarvan, dat is onze geliefde scelotria.

Een belangrijk punt waar psilocybine-truffels en paddo's verschillen, is hoe krachtig ze kunnen zijn. In werkelijkheid is een dosis magic truffels vaak makkelijk te berekenen, het effect van de therapie is daarom makkelijker te voorspellen met psilocybine truffels dan met paddo's. De reden hiervoor is dat paddenstoelen veel meer water bevatten, maar ook omdat ze de neiging hebben om verschillende groottes te krijgen, waardoor de concentratie van psilocybine van de ene naar de andere varieert. Psilocybine truffels zijn in dit opzicht veel stabieler en daardoor makkelijker te doseren. Dit is de voornaamste reden dat tijdens de coaching gebruik word gemaakt van de truffel.

Mycelium op Netflix

Meer weten over Mycelium? Bekijk dan de netflix documentaire 'Fantasic fungi'over het belang van mycelium op onze wereld.

De Amerikaanse megahit Fantastic Fungi neemt ons mee naar de magische wereld onder onze voeten. Door de ogen van bekende wetenschappers en mycologen worden we bewust gemaakt van de eindeloze mogelijkheden die paddenstoelen bieden bij medische, therapeutische en milieugerelateerde uitdagingen. Informatief, betoverend mooi en zeer entertaining: grote kans dat je nooit meer hetzelfde naar paddenstoelen kijkt!
FF_Social_ig_blank.jpg

How to change your mind op Netflix

Of bekijk aflevering 2 van how to change your mind op Netflix over Psilocybine.

Psilocybine, dat al lang als heilig worden beschouwd door de inheemse Mazatec in Mexico, worden wetenschappelijk onderzocht om hun intense effecten te meten.
AAAABQrBbM3gTsIU3lzDPdW_wmZqBXQAKaf3JSNzE0Ozv6kXmnIR4HHPp-nvgdudRyobiAH871kGlWbUwvzN5l8m2o

Prehistorisch gebruik van Psilocybine

Psilocybine komt veel voor op elk bewoonbaar continent, en daarom hebben vroege mensachtigen die zich vanuit de jungle naar de savanne en daarbuiten waagden, ze zeker gezien en waarschijnlijk verteerd, en bereikten onbewust een evolutionair voordeel door de verhoogde staat van bewustzijn die door de schimmels werd veroorzaakt.

 

Door Functional Magnetic Resonance Imaging (fMRI) is aangetoond dat psilocybine (de actieve stof in psilocybe-paddenstoelen en truffels) een staat van hyperconnectiviteit tussen hersennetwerken creëert, een toename van neurogenese (het aanmaken van hersencellen) bevordert en gedachtepaden drastisch verandert.

 

Het hoogtepunt van deze effecten heeft het mogelijk gemaakt dat vroege mensachtigen die Psilocybe-paddenstoelen aten "buiten de gebaande paden" gingen denken en een diepere verbinding met en communicatie met de mensen om hen heen konden delen. Deze veronderstellingen die paddo's koppelen aan versnelde menselijke evolutie, zijn centrale componenten van de 'Stoned Ape Hypothesis', naar voren gebracht door de legendarische etnobotanist en psychonaut Terence McKenna.

 

Deze theorie stelt dat, samen met vele andere factoren (zoals koken met vuur), paddenstoelen de katalysator waren voor een verdubbeling van de menselijke hersengrootte in (vanuit een evolutionair perspectief) een extreem korte periode. Mckenna betoogt dat de inname van psilocybine in de loop van de tijd zowel de technologische vooruitgang heeft veroorzaakt als het ontstaan ​​van evolutionair voordelige ideeën zoals taal, religie, spiritualiteit en culturele traditie.

Doubleblind-The-Definitive-History-of-Psilocybin-Mushrooms.-1200x770.webp

Bewijs van iconografie van paddenstoelen in een muurschildering gevonden in Spanje daterend uit 6000 voor Christus. 

(Foto met dank aan WikiLoc)

In een (uitgebreidde review) van de geschiedenis en farmacologie van psychedelica, schrijft de Amerikaanse chemicus David E. Nichols dat deze klasse van serotonerge hallucinogenen 'misschien wel de oudste klasse van psychofarmacologische middelen is die de mens kent'.

 

Drieduizend jaar oude hymnes aan Soma, een thee waarschijnlijk gebrouwen met psilocybine-paddenstoelen, zijn opgenomen in de Vedische literatuur. De Eleusinische mysteries hadden vrijwel zeker betrekking op een hallucinogeen brouwsel.

 

Mensen trippen dus al heel lang.

 

Dit is niet verwonderlijk. Onze voorouders hebben ongetwijfeld alle beschikbare planten en schimmels uitgebreid geproefd. Als je op zoek bent naar voedsel en een plant tegenkomt die je mind openbreekt (zoals de Bwiti de Afrikaanse regenwoudstruik iboga beschrijven), zul je hem waarschijnlijk cultiveren. Je zou zelfs één of twee rituelen kunnen gaan creëren op basis van zijn bewustzijnsverruimende eigenschappen.

 Psilocybine in religie

We weten dat Jezus een diep spirituele man was die zijn leven wijdde aan het brengen van boodschappen van liefde en vrede. Lang voordat de mensheid hem tot boegbeeld van 's werelds grootste religie maakte, was Jezus de oorspronkelijke hippie. Met zijn lange haar, baard, gewaad en sandalen zag hij er niet alleen goed uit, maar liep hij ook. Hij communiceerde met bedelaars, prostituees, melaatsen en overspelers. De samenleving negeerde deze mensen of stenigde ze publiekelijk voor hun 'zonden'. En Jezus hield van hen.

 

Hij was een mysticus, een ziener, een liefhebber van de hele mensheid. Hij was echter niet helemaal geliefd in zijn gemeenschap. Niet blij met zijn beweringen "de zoon van God" te zijn, kruisigden de Romeinen hem op brute wijze. Misschien is er echter meer aan deze bewering dan de voor de hand liggende interpretatie. Misschien had Jezus scenario's meegemaakt die hem zo dicht bij God brachten dat hij één werd met de Bron.

Welk bewijs hebben we dat de theorie zou kunnen ondersteunen dat Jezus paddo's at? Zeker, de kerk zal er niet over praten. En zelfs de meest vooruitstrevend denkende volgeling van Jezus zou een oogje kunnen dichtknijpen bij het idee. Maar als je erover nadenkt, is het vrij logisch en zelfs waarschijnlijk dat het consumeren van entheogene paddenstoelen veel vaker voorkwam dan we misschien hadden geraden.

Ook oude tekeningen of glas en lood afbeeldingen uit oude kerken, geven een redelijk idee dat er door zowel jezus als andere 'heiligen' met paddenstoelen werd geëxperimenteerd.

Feesten op schimmels

Paddenstoelen bestaan ​​al millennia en dateren uit enkele van de vroegste beschavingen ter wereld. Ze waren waarschijnlijk een gemeenschappelijke voedselbron tijdens de tijd van Jezus op aarde. Ze groeien in het wild over de hele wereld, dus het is niet ongebruikelijk om aan te nemen dat de Israëlieten zich tegoed deden aan schimmels. Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat ze vrij snel oppikten welke paddenstoelen geweldig waren om op te kauwen voor voeding, versus bij welke ze brandende struiken zagen.

 

Gezien de waarschijnlijkheid dat de tijd aan hun kant stond, werd het denken over spirituele evolutie aan de verbeelding overgelaten. De Israëlieten waren op zoek naar een dieper spiritueel systeem dan wat de Romeinen aanboden in hun vele goden en godinnen die ze van de Grieken leenden. Jezus vervulde die rol vanaf het moment dat hij werd geboren. Zijn hele levensverhaal had iets magisch. Van het verhaal van zijn onbevlekte ontvangenis tot zijn geboorte in een stal in Bethlehem, het lopen op het water en het genezen van zieken, hij was een wonderdoener. En toen, als zijn ultieme daad, werd hij opgewekt uit de dood voordat hij 'opsteeg' naar de hemel.

 

Denk hier even over na. Het idee van opstaan ​​uit de dood insinueert dat Jezus mogelijk een van de eersten was die het concept van leven na de dood onderzocht. Niet het hele hemel-en-hel-scenario, maar de theorie dat we hier allemaal al eerder zijn geweest. Verder het idee dat we er weer zullen zijn. Voor degenen die ervaring hebben met psychedelica is dit geen vergezocht concept.

Paddenstoelen in het christendom

Een van de meest heilige christelijke feestdagen is Kerstmis, de geboorte van Christus. De correlatie tussen oude sjamanistische praktijken en wat we kennen als "de geest van Kerstmis" wijst op beelden van paddenstoelenverzameling in de oude wereld. Neem bijvoorbeeld de oogst van de Amanita muscaria-paddenstoel door de Siberische stam de Evenki. Nu, de Evenki waren jagers en verzamelaars, en ze reden toevallig ook op rendieren. Amanita muscaria groeit alleen onder groenblijvende bomen. Terwijl de Evenki de paddenstoelen oogstten, legden ze ze te drogen op de takken van de bomen. Ronde, felrode paddenstoelen lagen overal in de evergreens te drogen, net als kerstversieringen. Lees meer over de connectie met Kerstmis in de Sjamanenclausule.

 

In zijn boek, The Immortality Key: The Secret History of the Religion With No Name, onderzoekt Brian Muraresku het gebruik van psychoactieve stoffen van de prehistorie tot heden. Zijn ideeën suggereren dat psychedelica werden gebruikt als religieuze sacramenten, omdat ze bewaard waren gebleven in het oude Griekenland en verweven waren met het vroege christendom. Muraresku levert bewijs van zijn theorieën door middel van archeochemische analyse van archaïsche vaten. Sommige bevatten restanten van moederkoren, een schimmel die leidde tot de ontdekking van LSD. Ook oude teksten en muurschilderingen ondersteunen deze theorie.

Psychedelische Jezus

Keer op keer vertellen psychonauten hun verhalen over het ervaren van God terwijl ze diep in een psychedelische trance waren. Van visioenen van Jezus zelf tot ontmoetingen met "Bron", we weten dat veel entheogenen diepgaande buitenaardse, spirituele ontwakingen veroorzaken. Daarom is het aannemelijk om aan te nemen dat Jezus zelf psychedelische middelen gebruikte. Bovendien kan dit hebben geleid tot zijn ontwaken als de vermeende zoon van God, en hem hebben geleid tot zijn levensmissie om de mensheid te verbinden in naam van liefde, vergeving en eenheid.

 

Hoewel het onmogelijk is om te verifiëren dat Jezus inderdaad psilocybine-paddenstoelen at, is er overtuigend bewijs dat suggereert dat hij dat inderdaad deed. Vroege sjamanen gebruikten psychedelica voor genezing en Jezus stond bekend als een krachtige genezer. Zo is er het verhaal van Jezus die een melaatse geneest. In The Great Canterbury Psalter, een meesterwerk van middeleeuwse poëzie en gebeden, is dit verhaal anders dan de versie in de Bijbel. Hier houdt de melaatse een boekrol in zijn linkerhand, wat zich vertaalt als "Meester, als u wilt, mag u mij reinigen", maar in plaats van de boekrol naar Jezus te wijzen, wijst hij naar de boekrol van Jezus. In de boekrol van Jezus staat: "Ik wil gereinigd worden." Evenzo gebruikte de auteur van The Great Canterbury Psalter andere voorbeelden van psychedelische paddenstoelen. Er wordt gedacht dat dit verhaal misschien aangeeft dat Jezus de genezende krachten van de paddo's heeft gerealiseerd.

Wetenschap

Net als het proberen te mengen van olie en water, gaan de meeste mensen ervan uit dat wetenschap en spiritualiteit niet goed samengaan, maar dat is niet waar.

 

Einstein zei dat de mooiste en diepste emotie die we kunnen ervaren de sensatie van het mystieke is. Hij zei dat het de bron is van alle ware wetenschap.

 

Roland Griffiths, PhD verteld over onderzoek met de klassieke psychedelische psilocybine, waaruit blijkt dat het, onder ondersteunde omstandigheden, mystieke ervaringen kan veroorzaken die gepaard gaan met blijvende positieve veranderingen in houding, stemming en gedrag. De resultaten zijn op zichzelf al fascinerend, met implicaties voor medische therapieën, en ook voor de aard van bewustzijn en ethiek en altruïsme.

 

Als achtergrond heeft hij de afgelopen 40 jaar onderzoek gedaan naar stemmingsveranderende medicijnen. Ongeveer 20 jaar geleden begon ik een meditatiebeoefening die mijn wereldbeeld ingrijpend veranderde en me erg nieuwsgierig maakte naar de aard van spirituele ervaring.

Bekijk hier de Ted talk waarin 
Roland Griffiths in zijn onderzoek verteld dat ongeveer 50% van de testpersonen aangaf dat het de meest persoonlijke en spiritueel significante ervaring van hun leven was, waarbij het bijvoorbeeld werd vergeleken met de geboorte van een eerstgeboren kind.

In de video bespreekt Roland Griffiths, PhD, directeur van het Center for Psychedelic and Consciousness Research en professor in Psychiatry and Behavioral Sciences aan de Johns Hopkins Medicine in Baltimore, de manieren waarop psychedelische plant  medicijnen kunnen worden gebruikt om spiritueel zinvolle, persoonlijk transformerende ervaringen te creëren. voor alle patiënten, vooral degenen die terminaal ziek zijn.

Klaar voor een reis met diepgaande verschuivingen in het wereldbeeld en een gevoel van vrijheid, vrede, vreugde en dankbaarheid ?
 

Verslavend?

Wie aan drugs denkt, denkt vaak aan verslaving.

 

Het zal mensen, die niet bekend zijn met plantmedicijnen, misschien verbazen, maar in de meeste gevallen psychedelische drugs zijn niet verslavend. Dat komt omdat ze inwerken op heel andere hersengebieden dan verslavende drugs zoals alcohol of farmaceutica. 

Sterker nog: psychedelica zal in de toekomst een rol spelen als medicijn in de strijd tegen verslavingen.

 

Zo onderzoeken wetenschappers van de Johns Hopkins Universiteit of psilocybine kon helpen bij de behandeling van tabaksverslaving. 'Drugs' nemen als medicijn dus, om van je verslaving af te komen...

Bij het eerste onderzoek kregen vijftien ingeburgerde rokers drie keer een dosis psilocybine toegediend, in combinatie met cognitieve gedragstherapie. Twaalf van de vijftien deelnemers waren een half jaar na het onderzoek nog altijd “rookvrij”. Dat is bijzonder veel, want roken is een hardnekkige verslaving. De onderzoekers concluderen dat psilocybine mogelijk een rol kan spelen bij het bestrijden van verslavingen.
 

Intentie

Sommige mensen willen graag trippen om het trippen, dit kan natuurlijk een intentie op zichzelf zijn maar dit kan hele uiteenlopende waarnemingen creeren.

Het zetten van een intentie zet een basis voor de ervaring en herinnert participanten er aan, waarom ze dit eigenlijk doen, wanneer ze diep in hun reis duiken.

 

“Ik ben hier om oude gedragspatronen los te laten” of “ik ben hier om mijn relaties met anderen te helpen herstellen”.
 

Naast het mentaal zetten van een intentie, kunnen ook bepaalde lichamelijke aspecten helpen. De dagen voorafgaand aan de ervaring vasten of gezond en voedzaam eten kan een gevoel van zelfrespect en verbinding cultiveren. Van tevoren en paar nachten goed slapen en ontgiftende zoute baden nemen helpt de parasympatisch zenuwactiviteit.

Integratie

Na het ondergaan van een psilocybine sessie is het aangeraden om op z'n minst één of meerdere sessies met je coach te volgen om de inzichten te kunnen integreren. Je opent namelijk een deurtje in je brein waar nieuwe belevenissen achter zitten.

Stel je voor dat je een kamer binnen gaat die je nooit eerder hebt betreden, en in deze kamer staan profboksers klaar om met je te vechten, maar je hebt nog nooit leren boksen. Op dat moment is het fijn om een coach te hebben die je leert boksen toch?


Door de nieuwe inzichten krijg je ook te maken met een deel van jezelf dat je nog nooit hebt leren kennen, om hier mee om te kunnen gaan is het handig dat een coach je kan begeleiden bij dit proces.
 

Conclusie

Psilocybine is niet zozeer een verslavende drug dat je voor de lol gebruikt, het is uiteindelijk een plant medicijn dat zeer goed gebruikt kan worden voor meerdere doeleinden, mits het op de juiste manier word gebruikt.

Het is dan ook aan te raden om dit in de juiste omgeving en setting te gebruiken met coaches die je daar in kunnen begeleiden, wil je dit medicijn op de juiste manier kunnen gebruiken.

Als eerste in Nederland brengen wij jouw persoonlijke gezondheid naar een hoger niveau met PERSONAL HEALTH ADVISING
AdobeStock_240378375.jpeg

Personal Health Advising

 • Professonaliteit.

 • Ouderdom tegengaan.

 • Mentaal en fysiek detoxen.

 • Energieker en fitter gaan voelen.

 • Blessure behandeling en preventie.

 • Prive coaching en trainingssessies.

 • Een volledige transformatie maken.

 • Begeleiding van een ervaren therapeut en coach.

 • Naar de oorzaak gaan van chronische problemen.

 • Hulp bij het oplossen van gezondheid en pijn problemen.

 • En meer!

 • Inclusief Vytal app

NIEUW!!!!

PHA is een geheel nieuwe vorm van één op één coaching dat je helpt om chronische klachten, levensuitdagingen,  pijn problemen, stress en andere gezondheidsproblemen op te lossen!

Personal Health Advising is een gehele en en zeer persoonlijke aanpak.

bottom of page