top of page
pexels-elina-fairytale-3822647.jpg
RESTORATIVE YOGA: ‘REST & RESET’

Wat is Restorative Yoga?

Restorative yoga (RY) betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Het is een
langzamere yogastijl waarvan het doel is vooral je lichaam en je geest te
ontspannen. Je gebruikt hiervoor verschillende yogahoudingen om helemaal tot rust te komen. Het ontbreekt volledig aan inspanning zodra je in een houding bent gekomen.


Ontspannen is echter niet altijd gemakkelijk; het is meestal een proces dat tijd nodig heeft! Om tot rust te komen is het daarom fijn om langere tijd in een houding te blijven. En dat is meteen één van de kenmerken van RY. Verder is focus op je ademhaling belangrijk.

Vind je innerlijke rust met Restorative Yoga

pexels-mikhail-nilov-6707027.jpg

Hulpmiddelen, steun


Om een gevoel van gemak en comfort te creëren, maak je in RY gebruik van verschillende hulpmiddelen om je lichaam maximaal te ondersteunen. Zo gebruik je een yogamat als ondergrond, verder zullen blokken, dekens, bolsters, kussens, oogkussens, stoel, enz. gebruikt worden om jouw lichaam zo comfortabel mogelijk te ondersteunen in een houding.


Stilstand, stilte, tijd


RY is vooral gericht op ‘toelaten en openen’ en niet op stretchen, zoals in Yin Yoga. Eenmaal in een houding is er zoveel mogelijk stilte…..De focus gaat naar binnen in plaats van naar buiten. De geest is misschien niet meteen stil, maar wanneer je lichaam ontspant en vooral gedurende een langere tijd, zal de geest uiteindelijk volgen. Je kunt op een gegeven moment komen op de grens van waken/slapen, waarbij je je bewust blijft van hetgeen je aan ‘het doen’ bent: spanning opmerken, ademhaling volgen en ontspanning toelaten.

Neem contact op en vind je rust

pexels-artem-beliaikin-1319795.jpg

Welke voordelen heeft RY?


Wanneer je een tijdje RY beoefent, kun je de volgende voordelen gaan ervaren:

  • Vermindering van stress

  • Meer ruimte en soepelheid in je lichaam

  • Verbetering van je ademhaling

  • Meer rust in de hoofd en lichaam

RY bij Remindyourlife


We zijn blij dat we deze vorm van yoga nu ook kunnen aanbieden. Het leent zich heel mooi als onderdeel van een proces van individuele coaching. Deze yogastijl is fijn om één op één te beoefenen. Daarnaast is het ook mogelijk om met z’n tweeën een sessie te volgen. Persoonlijke begeleiding staat centraal.


Duur van een sessie: 90 min
Wie geeft RY bij Remind: Karin

Kosten : 

  • Eén op één   65,-

  • Eén op twee 40,- p.p.

 

bottom of page