top of page
De-7-Chakras-scaled.jpg

Waarom je wilt weten wat chakra’s zijn!

In de oude Sanskriettaal van India, zijn de zeven chakra's de bron van energetische kracht in het menselijk lichaam. De term chakra komt van het Sanskrietwoord cakra, simpel vertaald als een schijf of wiel. Ze produceren energie die een wisselwerking heeft met, en invloed heeft op alle aspecten van ons fysieke lichaam, samen met mentale en emotionele gezondheid.

Naamloos.png

“Alle materie ontstaat en bestaat alleen dankzij een bewuste en intelligente niet-zichtbare levende energiekracht. Deze energiekracht is de matrixgeest van alle materie.”

 

– Max Planck, ontwikkelaar van Quantum Theory

Culturen en het gebruik van energie.
Sinds de oudheid gebruikte culturen over de hele wereld deze energetische benadering van gezondheid en
welzijn voor het hele lichaam. De hindoes, Chinezen, Egyptenaren, Grieken en indianen hebben voor een lange tijd begrepen dat de geest, het lichaam en de mind onderling zijn verbonden.

Daarnaast omarmen sommige culturen al duizenden jaren een mindfulness en holistische benaderingen tot gezondheid (geest, lichaam en ziel). Zo hebben ze niet alleen welzijn bereikt, maar ook verlichting en een vollediger begrip van zichzelf en hun lichaam.

Hoe werken chakra's

In principe werken chakra's als een soort draaikolk en stromen om een verticale lijn in ons lichaam van de kruin van het hoofd tot de basis van de wervelkolom, die gezondheid en levendigheid ondersteunt.

Deze chakra ‘wielen’ verbinden door hun uitlijning de energiestroom door het hele lichaam, net als de wervelkolom en z’n elektrisch 
stimulatiefuncties, leveren ze energie langs paden die gezonde levensfuncties bevorderen. De meest simpele beschrijving is dat deze chakra’s deze stroom van energie door het hele lichaam verbind.

Naamloos 1.png
pexels-alex-green-5699431.jpg

Hulp nodig met om je energie te laten stromen? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Lichamelijke of mentale problemen.

Tegenwoordig wordt er een veelvoud aan lichamelijke en mentale aandoeningen en problemen veroorzaakt door stress of omgevingsfactoren, en in veel gevallen zijn ziektesymptomen een manifestatie van mentale en

emotionele onzekerheid.

Maar wanneer ons lichaam, geest en ziel in balans zijn, is onze energie ook in balans. Dit is uiteindelijk belangrijk voor de gezondheid van het hele lichaam en geeft ons ook de potentie om ziekte te voorkomen en genezingsprocessen te bevorderen.

 

In veel gevallen zal dus een holistische benadering van gezondheid gericht op deze energiestromen, voor het hele lichaam verder gaan dan de eenvoudige voedingskeuzes, beweeg en leefstijlen die ons hedendaags worden aangeschreven.

We kunnen dus concluderen dat het leren omgaan met onze energie het risico op bepaalde aandoeningen zal verminderen voordat ze ons fysieke lichaam beschadigen.

Zelf herstel

Zeker het laatste aantal jaren begint een groot deel van de bevolking twijfels te trekken aan de medicinale zorg in het westen.
 

Medicijnen creëren vaak meer extra problemen dan ze verhelpen, veel mensen voelen zich dan ook test objecten van deze industrie, waar de werking en de nadelige effecten pas volledig geconstateerd kunnen worden nadat men ze heeft gebruikt.

We weten dus vaak niet waar we aan toe zijn.

Het andere nadeel is dat deze medicatie geen positieve impact heeft op de levensenergie van ons systeem, het brengt eerder een disbalans en voorkomt daarnaast dat wij zelf bewust in contact kunnen komen met de energie in ons lichaam.

Dit weerhoud ons in het leerproces van lichamelijke gezondheid, bewustwording en persoonlijke groei.

Het bewustzijn hebben we namelijk nodig om fysieke en mentale klachten zelf op te lossen, zodat we niet meer afhankelijk te zijn van externe behandelingen en middelen die de energie in ons lichaam meer uit balans brengen.

Zolang we buiten ons zelf naar oplossingen blijven zoeken voor onze fysieke klachten, zullen we altijd in een eindeloze cirkel blijven terugkomen bij meer disbalans van ons energetische systeem. We kunnen dus concluderen dat een ieder die op zoek is naar herstel van mentale en fysieke klachten op een natuurlijk wijze, zich zou willen verdiepen in de leer van de chakra’s.

chakras-jouw-persoonlijke-groei-1 (1).png

De 7 basis chakra's
 

 1. Het eerste chakra, het wortelchakra – ligt bij je stuitje aan de basis van je ruggengraat.
  Dit chakra staat o.a. voor je bestaansrecht op aarde en je plek innemen.
  Dit chakra raakt geblokkeerd als je je plek niet inneemt en door angst,  twijfels en onzekerheid.

 2. Het tweede chakra, het sacrale chakra – ligt onder in je buik ter hoogte van je heiligbeen
  Dit chakra staat o.a. voor je gevoelens, creativiteit en overvloed.
  Dit chakra raakt geblokkeerd door je schuldig te voelen en te weinig te genieten

 3. Het derde chakra, de zonnevlecht chakra ligt rondom je navel
  Dit chakra staat o.a. voor je persoonlijke kracht
  Dit chakra raakt geblokkeerd door schaamte en je niet goed genoeg voelen.

 4. Het vierde chakra, je hartchakra ligt bij je hart
  Dit chakra staat o.a. voor compassie, vergeving en onvoorwaardelijke liefde
  Dit chakra raakt geblokkeerd door vastgezet verdriet

 5. Het vijfde chakra, je keelchakra ligt in je keel
  Dit chakra staat o.a. voor zelfexpressie en je uit durven spreken
  Dit chakra raakt geblokkeerd door je innerlijke criticus en de leugens die je over jezelf gelooft.

 6. Het zesde chakra, zit in je hoofd tussen je wenkbrauwen
  Dit chakra staat o.a. voor je je intuïtie (je zesde zintuig)
  Dit chakra raakt geblokkeerd door illusies

 7. Het zevende chakra, je kruinchakra zit bij de fontanel
  Dit chakra staat o.a. voor het contact met de bron en het universum
  Dit chakra raakt geblokkeerd door gehechtheid en identificaties

Gebruik je chakra's om persoonlijk te transformeren.

Transformation_1080x675.jpg

Zelf ontplooing

Door de chakra's te bestuderen kun je meer over jezelf leren dan welk boek dan ook. Ze kunnen je helpen om persoonlijk te transformeren en terug te komen bij wie je eigenlijk diep van binnen bent. Op de lange termijn zal je steeds meer geluk, vrijheid, rust, gezondheid en energie creëren, met nadruk op 'lange termijn'.

Wanneer je namelijk net begint met het ontdekken van de chakra's zul je voor uitdagingen komen te staan die  niet makkelijk gaan zijn, zeker wanneer je niet gewend bent om te luisteren naar je hart en te vertrouwen op het universum. 

Wees er dus van bewust dat het in het begin niet altijd makkelijk zal zijn, want je moet heel je manier van doen gaan omgooien om te kunnen gaan vertrouwen op iets dat buiten je rationele denken staat.

Maar wanneer je doorzet, zal je uiteindelijk gaan zien dat je geen betere keuze had kunnen maken!

 

Wil je hulp bij het ontwikkelen van een betere gezondheid, ontdekken van je energiesysteem of persoonlijke transformatie? Meld je dan aan voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 

bottom of page