top of page

Jonger worden door middel van 6 Krachtige oefeningen voor het initiëren van DNA-reparatie en cellulaire verjonging

pink-sphere-splashed-by-green-liquid-452

Epigenetisch onderzoek heeft aangetoond dat cellulaire verjonging en DNA-herstel kunnen worden gestimuleerd door ons gedrag, onze omgeving en onze mentale en emotionele toestand.

Fouten maken en repareren

Elke dag delen ongeveer honderd miljard cellen in het menselijk lichaam zich, waardoor nieuwe cellen worden aangemaakt. Bedenk wat er met het DNA gebeurt als een cel zich deelt - de gepaarde DNA-strengen scheiden zich af, worden afgewikkeld en worden vervolgens letter voor letter gekopieerd, die dienen als sjabloon voor het maken van een identieke partner.

Terwijl dit gebeurt, kan een fout worden gemaakt door de drieling niet op elkaar af te stemmen, een verkeerde letter weg te laten of toe te voegen; zo'n fout is een zogenaamde mutatie.

 

Een mutatie van een enkele codeletter kan veranderen welk aminozuur in het gescripte eiwit wordt geplaatst. Zelfs één verandering kan de vorm en functie van het geproduceerde eiwit veranderen - een onjuiste code kan het eiwit stijver of te flexibel of een totaal andere vorm dan het origineel maken. Het eiwit werkt mogelijk niet meer zoals het hoort.

Omdat zelfs een enkele minuscule fout zoals deze, de gezondheid van de cel kan beïnvloeden, moet er een krachtig DNA-reparatiemechanisme beschikbaar zijn om de cel tegen schade te beschermen en cellulaire verjonging te veroorzaken. Eigenlijk zijn er in onze cellen meerdere DNA-reparatiesystemen aanwezig.

Wil jij gezond  oud worden?
AdobeStock_240378375.jpeg
Wil jij gezond  oud worden?

Probeer de nieuwste vorm van één op één coaching dat jou helpt om de processen in je lichaam zo positief en progressief mogelijk te laten verlopen.

Herstel je lichaam van binnenuit! 

Meestal hebben onze cellen het goed, maar soms niet. Er wordt geschat dat er elke dag minstens duizend fouten in onze cellen worden begaan. Gelukkig bezit de cel aangeboren wijsheid en cellulaire verjongingsmechanismen, ingebouwd in de architectuur van de DNA-helix, die herkent wanneer een fout is gemaakt. Schade of fouten in DNA veroorzaken een verbazingwekkende reeks gebeurtenissen, aangezien een gen genaamd p53 te hulp schiet in het belang van DNA-reparatie.

Het p53-systeem is zowel een "spellingcontrole" als een noodrem op celgroei en heeft andere genen onder zijn bevel. Als er een fout wordt gemaakt, beveelt het p53-gen dat andere genen stoppen met kopiëren totdat reparaties aan het DNA kunnen worden uitgevoerd. Zodra het beschadigde DNA is hersteld en de cel in wezen is verjongd, schakelt p53 het groene licht in en kan de celreproductiecyclus doorgaan. Maar wat als de schade onherstelbaar is? In dat geval activeert p53 genen die de cel leiden tot zelfvernietiging; dit staat bekend als geprogrammeerde celdood of apoptose, die uit het Latijn komt voor 'vallende bladeren'. Apoptose is, in tegenstelling tot traumatische of necrotische cytotoxische dood, een relatief zacht proces waarbij delen van de cel afsterven en worden gerecycled of verwijderd door de aaseters - vallende bladeren zijn een toepasselijke metafoor, met hun vermogen om te ontbinden, te worden gerecycled in de aarde en zelfs de boom te voeden die hen ooit in stand hield.

Bij het ontstaan ​​van celgroei wordt zelfcorrectie verzekerd door de golvende strengen van moleculaire intelligentie die strak worden afgewikkeld en pas word loslaten nadat perfectie is gecreëerd.
 
— Christopher Vaughan, How Life Begins

Een traumatische of cytotoxische dood is daarentegen een cel waarbij de cel acuut beschadigd is en in principe explodeert, waardoor de inhoud ervan in de cellulaire omgeving vrijkomt. Dit type celdood kan de omliggende weefsels beschadigen omdat het potentieel gevaarlijke stoffen uit de cel vrijmaakt. Cellen bevatten talloze stoffen die, indien vrijgegeven, andere moleculen kunnen beschadigen; binnen de cel worden ze echter in compartimenten onderverdeeld om te beschermen tegen hun schadelijke effecten. Apoptose is een langzamer proces waarmee de buurt celonderdelen stap voor stap kan terugwinnen of elimineren, zonder het gebied te beschadigen.

 

Om de rol van p53 samen te vatten, het is de specialist voor schadebeheersing met de mogelijkheid om genfouten te corrigeren, amplificatie van onhandelbaar DNA te voorkomen, de groei van tumorcellen te onderdrukken en, indien nodig, cellen in geprogrammeerde zelfverwijdering te duwen. Onze cellen hebben ook andere talloze back-upsystemen om een ​​gezonde overleving te garanderen.

Hoe verhoog je DNA-reparatiesnelheden?

De snelheid van DNA-reparatie - hoe snel fouten kunnen worden opgelost - beïnvloedt onze kwetsbaarheid voor kanker en andere ziekten die door genetische mutaties zijn getroffen.

 

Langdurige stress vertraagt ​​DNA-herstel, net als kanker. In China biedt een onderzoek naar het verbeteren van de snelheid van DNA-herstel en cellulaire verjonging prikkelende en hoopvolle resultaten. Onderzoekers ontdekten dat het DNA-herstelpercentage van mensen met remissie in vergelijking met gezonde mensen veel langzamer was. De patiënten in remissie kregen vervolgens Qigong-stressverlagende technieken te horen. Na drie maanden oefenen was hun aantal cellen bijna verdubbeld.


"Na drie maanden oefenen was hun aantal cellen bijna verdubbeld."

Het is denkbaar dat de "nieuwe" energiemedicijnen van Qigong en vibratiegeluid de grillige energie van DNA kunnen beïnvloeden en cellulaire verjonging kunnen stimuleren. Oude qigong, tai chi, yoga en de dans van de wervelende derwisjen gebruiken allemaal spiraalbewegingen als onderdeel van hun energiehelende oefeningen - helpen ze ons DNA opnieuw af te stemmen?

 

Langdurige stress beschadigt het immuunsysteem, reproductie, spijsvertering, geheugen en zelfs onze botten. Dat is de reden waarom stressverminderende praktijken, waaronder de zojuist genoemde praktijken, evenals meditatie en beeldspraak, op elk niveau belangrijk zijn voor onze gezondheid.
 

Stel je voor !

 

Het gebruik van geleide visualisatie en beeldtaal groeit in acceptatie als een aanvullende genezingsmodaliteit, met name bij het verminderen van stress, en het verlichten van pijn, lijden en andere gevolgen van kanker en de behandeling ervan.

 

Significante gegevens geven aan dat de ellendige gevoelens die samenhangen met een diagnose van kanker en de bijwerkingen van de behandeling kunnen worden geminimaliseerd bij sommige mensen die beeldtaal oefenen. Veel van de eerste populaire beeldscripts hadden mensen die hun immuuncellen visualiseerden om kankercellen te redden en te doden. Wat we sindsdien hebben geleerd, is dat de immuuncellen niet de primaire verwijderaars zijn van "demonencellen".

 

Dus wat als we in plaats daarvan onze beelden baseren op een nieuw, spiraalvormig model voor het oplossen van genetische fouten? Hier bied ik twee verschillende suggesties voor het elimineren van abnormale cellen in uw lichaam, het verbeteren van DNA-reparatie en cellulaire verjonging. Het zijn slechts suggesties; voel je vrij om je fantasie te gebruiken.

6 Krachtige oefeningen 

1. Visualisatieoefening: ongezonde cellen elimineren

 

1. Neem de tijd om te ontspannen en let op je ademhaling. Voel alle plaatsen waar uw lichaam raakt: de stoel, vloer of ander oppervlak waarop u rust. Laat je ademhaling vredig zijn.

 

2. Als je weet dat je kankercellen in je lichaam hebt, stel je dan voor hoe ze eruit zien. Biologische nauwkeurigheid is niet nodig - hoe neem je ze waar?

 

3. Sta jezelf nu toe je iets voor te stellen dat die cellen zal elimineren.

 

4. U kunt zich bijvoorbeeld de kankercellen voorstellen als huisstofmijt en de eliminator als stofzuiger. Zorg ervoor dat de eliminatiekracht groter en sterker is dan de tumorcellen.

 

5. Zodra alle abnormale cellen zijn verwijderd, beeldt u zich nieuw, gezond weefsel in dat zich ontwikkelt naarmate DNA-herstel en cellulaire verjongingsprocessen zich voltrekken. Neem zo lang als je nodig hebt voor het proces en breng je bewustzijn terug naar je ademhaling en dit huidige moment.

2. Visualisatieoefening: reparatie en bedekken

 

Omdat onze cellen de hele tijd fouten maken en er abnormale cellen in ons lichaam bestaan, richt dit script zich op het veranderen van abnormale genen.

1. Neem de tijd om te ontspannen op dezelfde manier als bij de vorige oefening. Stel je nu voor of ben van plan dat fouten in je genen of cellen worden gecorrigeerd. Stel je de spiraalvormige DNA-paren voor die perfect op elkaar zijn afgestemd, waarbij alle fouten in je genetische repertoire worden verwijderd of gecorrigeerd.

 

2. Als alternatief kun je je voorstellen dat deze genen niet tot expressie worden gebracht door ze te bedekken met nieuwe eiwitten die eraan hechten en ze verborgen te houden.

 

3. Laat je verbeelding je begeleiden in de manier waarop abnormale genen buiten werking worden gesteld. Zie al je genen als gezond en heel. Neem zo lang als je nodig hebt voor het proces en breng je bewustzijn terug naar je ademhaling en het huidige moment.

 

4. Teken of schrijf wat je hebt ervaren.

 

De goddelijke choreografie van ons DNA - de spiraalvormige strengen en het vermogen om zowel voortplanting, reparatie, verjonging en zelfopoffering te programmeren - brengt ons opnieuw tot leven en dood. In gebed in onze cellen is het vermogen om fouten in gecodeerde genetische berichten op te sporen en te corrigeren. Wanneer correctie onmogelijk is, wordt een zachte dood geïnitieerd. 

 

En hoe zit het met sigarettenrook die op de een of andere manier de cel wordt ingeademd, waardoor de genstructuur wordt gewijzigd zodat defecte eiwitten worden gemaakt? Als onzichtbare middelen schadelijke veranderingen kunnen initiëren, kunnen we dan de onzichtbare laser van onze energie of verbeelding gebruiken om de beschadigde delen uit te snijden of te verbergen? Oude genezingspraktijken, waaronder het lopen en zingen, kunnen waardevolle hulp bieden bij het transformeren van onze onvermijdelijke cellulaire fouten.

3. Oefening met helende energie: de basishouding: staande thuis uitlijning

 

1. Voel je voeten op de aarde, geaard en verankerd. Plaats uw voeten op schouderbreedte uit elkaar, parallel aan elkaar. Je kunt je wortels voorstellen uit de voetzolen die diep in de aarde reiken. Om te helpen die vaste en gecentreerde plaats op je voeten te vinden, schommel je heen en weer en vervolgens opzij totdat je voelt dat je op de aarde bent geaard. Je kunt kracht krijgen van de energie van de aarde als je je voeten op haar voelt. Je kunt ook waarnemen of je voorstellen dat je de energie van de aarde door je voeten opzuigt.

2. Je knieën zijn licht gebogen, je billen onder je rug. Je schouders zijn open en ontspannen. Je armen hangen los langs je lichaam. Je tong rust zachtjes op het dak van je mond achter je tanden. (Dit wordt de innerlijke glimlach genoemd en je kunt het op elk moment oefenen.) Je kin loopt evenwijdig aan de vloer; je kunt je een gouden koord voorstellen dat je hoofd verbindt met de hemel, een link naar een andere energiebron.

 

3. Schommel een beetje totdat je stevig op de grond voelt. Alle bewegingen van deze serie beginnen met deze basishouding.

 

4. Een andere optie van Standing Home is om deze houding aan te nemen en vervolgens je ellebogen te buigen en langs je middel langs je lichaam te leggen. Handen zijn open en handpalmen zijn tegenover elkaar op het niveau net onder je navel. Dit wordt nu de Standing Stake, een staande meditatie waarin je qi begint te genereren. Vergeet niet om je knieën zachtjes gebogen te houden en als je dit wilt verkennen, doe dit dan een paar minuten. Bij sommige leraren is dit de allereerste oefening die een student zal worden geleerd. Ze werken tot dertig minuten staan. Het versterkt zeker je benen, lichaam en vastberadenheid.

4. Helende energieoefening: energiewas

 

Dit deel van de reeks is perfect om te doen als je de geest wilt ontdoen van ongewenste gedachten of stress, waarvan de handeling een belangrijke rol speelt bij cellulaire verjonging en DNA-herstel.

 

1. Ga met wortels los aan je zij staan. Hef je armen opzij, ellebogen licht gebogen en handpalmen naar boven gericht, vingertoppen naar buiten gericht van het lichaam af. Adem in terwijl je je armen opheft tot

 

2. ze zijn direct boven je hoofd. Palmen staan ​​nu tegenover elkaar, ellebogen zacht gebogen. Wanneer de handen boven je hoofd zijn, zijn de vingertoppen zachtjes gebogen, naar boven gericht naar de hemel.

 

3. Pauzeer en adem uit terwijl je je voorstelt Qi uit de hemel of het universum te ontvangen.

 

4. Adem in en draai je handpalmen naar beneden, richting de kruin van je hoofd. Spreid je vingers open en met je handpalmen naar beneden gericht, laat je handen langzaam voor de middellijn van je lichaam zakken, denk je aan heldere nieuwe qi die uit je vingertoppen stroomt terwijl de energie die je niet nodig hebt wordt weggespoeld. Je zou je kunnen voorstellen dat er nieuwe energie naar elke cel wordt gestuurd. Neem de tijd die nodig is om uw handen te laten zakken terwijl u "wast".

 

5. Als je op een plek komt waar je de energie niet voelt of het voelt dicht, houd je handen daar totdat je een verandering opmerkt. En misschien voel je helemaal niets.

5. Helende energieoefening: integratie: evenwicht tussen Yin en Yang, rechter en linkerhelft.

 

Dit is een andere tensegrity-beweging die nuttig is voor het initiëren van cellulaire verjonging en DNA-reparatie. Het balanceert ook de rechter en linker hemisferen van de hersenen en is gelijkwaardig aan alternatieve neusgatademhaling in yoga.

 

1. Begin in dezelfde Standing Home-houding als alle andere poses, breng je rechterhand voor je buik, palm naar beneden. Je elleboog is zacht gebogen. Je linkerhand hangt recht, niet stijf, aan je zijde, palm omlaag.

 

2. Breng beide armen tegelijkertijd omhoog. Strek de linkerarm uit naar uw zijde terwijl de rechterkant omhoog komt langs de middellijn van uw lichaam. Ga door tot ze beide boven je hoofd reiken, volledig uitgestrekt, met de handpalmen naar elkaar toe gericht. Pauze.

 

3. Draai beide handpalmen naar beneden, met uw linkerhandpalm nu langs de middellijn en de rechterarm uitgestrekt naar de zijkant. Laat beide armen langzaam zakken.

 

4. Keer de volgorde nu om. Wanneer je armen het niveau van je buik bereiken, til je je linkerarm op naar het midden terwijl je rechterarm naar de zijkant gaat. Herhaal dit drie keer aan elke kant of totdat je het ritme van de beweging krijgt. Deze reeks kostte me weken om te leren, dus wees gemakkelijk voor jezelf. Toen ik deze serie onlangs onderwees, kregen de meesten in de klas hem bij de eerste poging, terwijl één persoon hem nooit kreeg. Tip: dit is een oefening die je je lichaam moet laten leren zonder dat je geest probeert erachter te komen.

6. Helende energieoefening: de Qi verzamelen en opslaan: de circuits sluiten

 

Wanneer je klaar bent met het beoefenen van Qigong, verzamel je altijd in de Qi en 'sluit je de circuits'.

 

1. Neem de Standing Home-houding aan en plaats je handen voor je onderste dantian, je buik. Verbreed nu je houding en reik achter en om je heen en verzamel de qi in een cirkelvormige omhelzing. Omhels deze qi voor je buik en druk dan je handpalmen dicht bij je lichaam en vorm een ​​omgekeerde V met je handen. Blijf enkele ogenblikken in deze positie. Dit is een andere positie waarin je eenvoudig kunt staan, ontspannen, met zacht gebogen knieën en een innerlijke glimlach. Sluit je ogen en laat de qi je bewegen, vullen en je cellen aanvullen. Dit kan een andere vorm van staande meditatie zijn.

 

Als je nog nooit tai chi of qigong hebt beoefend, is het altijd handig om met een ervaren leraar te werken. Misschien vind je het ook de moeite waard om een ​​dagboek bij te houden en af ​​en toe je energie in kaart te brengen en te kijken wat er gebeurt.

Bron : sounds true
Als eerste in Nederland brengen wij jouw persoonlijke gezondheid naar een hoger niveau met OWN MY LIFE
AdobeStock_240378375.jpeg

OWN MY LIFE

 • Professonaliteit.

 • Ouderdom tegengaan.

 • Mentaal en fysiek detoxen.

 • Energieker en fitter gaan voelen.

 • Blessure behandeling en preventie.

 • Prive coaching en trainingssessies.

 • Een volledige transformatie maken.

 • Begeleiding van een ervaren therapeut en coach.

 • Naar de oorzaak gaan van chronische problemen.

 • Hulp bij het oplossen van gezondheid en pijn problemen.

 • En meer!

 • Inclusief Vytal app

NIEUW!!!!

OML is een geheel nieuwe vorm van één op één coaching dat je helpt om chronische klachten, levensuitdagingen,  pijn problemen, stress en andere gezondheidsproblemen op te lossen!

OWN MY LIFE is een gehele en en zeer persoonlijke aanpak.

bottom of page