top of page
Ervaringen
Claudia van Velde (Personal Health Advising)

Toen ik begon hield ik eigenlijk helemaal niet zo van sporten en was het meer een noodzakelijk goed. Ik had wat lichamelijke klachten en weinig energie.  

Ruim een jaar bij Remindyourlife getraind om weer krachtiger en fitter te worden.

Voordat ik begon met trainen was ik me nog niet zo bewust van mijn lijf, maar door verschillende oefeningen kon ik steeds meer de connectie met mijn lijf maken.

Ruben kijkt goed naar welke oefeningen goed zijn voor mij. Wat ik nodig heb in het moment en zorgt ervoor dat ik uit mijn comfortzone gaat. Verschillende keren gedacht dat ik een bepaalde oefening niet kon, maar door Ruben zijn motivatie die aanstekelijk werkt, lukte het gewoon wel. Er is dus ook veel aandacht voor het mentale en emotionele aspect. Je wordt echt gezien in zijn totaliteit.

Ik ben me meer bewust geworden van de verschillende spieren/spiergroepen, mijn lichaamshouding, en bepaalde patronen zowel mentaal als fysiek. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik door zo een jaar bij Ruben te sporten nog bewuster en krachtiger in het leven staat. En velen inzichten rijker.

Stiekem ben ik zelfs sporten wat leuker gaan vinden.

Debbie de Kreij (Personal Training)

 

Ik ben een ander mens geworden en heb weer hoop voor de toekomst.

 

6 weken geleden won ik Personal Training bij Remindyourlife. 


Ik had op eigen kracht al 5 kilo verloren en dacht even paar weken te knallen om de 10 kilo aan te gaan tikken, niet wetende dat dit een life changing moment voor mij zou worden!

Ik dacht een voedingsschema beetje PT’s en klaar. Maar wat was dit een bijzondere reis!

 

Allereerst is de ruimte waar ik in terecht kwam geweldig en straalt een perfecte rust uit zodat je je hier echt op je gemak voelt.

Ruben is fantastisch in zijn vak, hij geeft je geen eet schema maar laat je dmv coaching en een applicatie je eigen weg vinden naar voeding die goed voor je is en bij je past.

 

De trainingen waren afwisselend en nooit hetzelfde, binnen of buiten kracht en cardio.  Super leuk, maar wat was dit een openbaring! 

Hij coacht je mentaal, fysiek en laat je je grenzen op zoeken waar je dacht dat je niet verder kon.

 

Ik kan gerust zeggen dat in die 6 weken zoveel is bereikt wat er in de afgelopen 10 jaar nog nooit bij mij gebeurt is. In 2009 heb ik ptss opgelopen en ben ik mn verdriet en pijn weg gaan eten.

Toen mn dochtertje werd geboren ging ik over de 100 kilo heen. Toen wist ik ik moet hier iets aan doen! Maar als je alleen je voeding aan gaat pakken en sporten ben je d’r nog niet je mentale staat telt uiteindelijk dus ook mee.

 

In het begin wilde ik er niets van weten en liet ik ook duidelijk merken dat ik daar niet heen wilde met Ruben. Maar gelukkig met een hoop geduld en coaching kwam daar m’n ''mental breakdown''.

Op het moment zelf baalde ik enorm ik wilde daar niet zijn ik wilde die pijn niet voelen en normaal stopte je dit weg met slechte voeding en nu kon dat niet meer?! Dus nu moest ik er doorheen en hoe?

Het was een rollercoaster van emoties en soms ging ik met tegen zin naar m’n Personal Trainer maar ik zette door!

 

Het resultaat mag er wezen 5,1 kg vetverlies (in 6 weken tijd) en mijn lijf is strakker getraind!

Ik voel me fit maak weer gezonde keuzes in voeding en weet nu dat ik op m'n verhouding vetten,koolhydraten,eiwit inname moet letten en hoe ik het beste kan eten om fit te blijven.

Maar vooral het allerbelangrijkste, ik voel mij weer lekker in mn lijf! Ik ben een ander mens geworden en heb weer hoop voor de toekomst. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar ik ga met Ruben nog zeker een half jaar door om mijn doelen te bereiken!

 

Bedankt voor je geloof en je drive om mij te willen helpen en je enorme kennis over voeding sport beweging en alles wat er bij komt kijken!

Ik raad iedereen aan om eens een keertje bij Remindyourlife binnen te lopen om te kijken wat Ruben voor je kan betekenen! 

Chantal Reijm (Duo Training)

Een mooie schone ruimte/omgeving om in te trainen.

 

Ik heb de trainingen als erg prettig ervaren.

Ruben is erg rustig maar pakt je ook goed aan waar nodig, dit is een fijne combinatie van werken!

De trainingen waren heel erg leuk, afwisselende oefeningen maar wel vermoeiend ;-)
De intensiteit en afwisseling was prettig waardoor ik af en toe een beetje op adem moest komen, hierdoor kreeg ik het gevoel een volledige workout te hebben gehad.

Ook heb ik ervaren dat alles in het lichaam met elkaar in verband staat. Bijvoorbeeld dat ik niet laag kon squatten doordat een spier in mijn been niet op lengte kon komen waardoor ik last kreeg in mijn knie.

 

Verder is het een mooie en schone ruimte/omgeving om in te trainen.

 

Tineke wiegman van Rijssel (Personal Training)

Zijn manier van werken is zeer secuur, holistisch en aangepast op het individu.

 

Zeer vele jaren train ik reeds op een fitness school gedurende een uurtje in de week. Ik ben 57 jaar, niet te dik, heb een redelijk goede conditie en voel me prima. Eigenlijk houd ik helemaal niet fitness maar omdat ik het belangrijk vind het mijn conditie op peil te houden train ik braaf elke week.

Na 15 jaar bezoek ik inmiddels een andere sportschool. Door een geplande bergvakantie met elke dag een flinke klim leek het me  verstandig mijn benen gerichte training te geven en kwam Ruben in  beeld. Met Ruben heb ik een flink aantal uren één op één geweldig  getraind waarbij mijn ogen telkens weer geopend werden voor de minder goede manier van mijn bewegen en zelftraining en ik mij bewust werd  van mijn zwakke plekken.

 

Ik kreeg inzicht hoe een licht rugklachtenpatroon heeft kunnen ontstaan. En ik kreeg gerichte oefeningen voor het aannemen en handhaven van een juiste en stabiele grondhouding en een goed bewegingspatroon.

Naast een goede voorbereiding van mijn vakantie is ook mijn rugpijn niet meer terug gekomen.

Trainen met Ruben is versterken van spiergroepen op een logische wijze en uitdagend om te doen. Inmiddels ben ik twee jaar verder en ik train nog steeds op zijn manier. Af en toe plan ik een uurtje met hem in om de puntjes op de i te houden en eventueel wat nieuwe oefeningen door te nemen.

Zijn manier van werken is zeer secuur, holistisch en aangepast op het individu. Door zijn manier van werken leer je je eigen lichaam goed kennen.Ik vind één keer in de week trainen nog steeds voldoende, maar ik sport nu langer, effectiever èn met meer plezier. Kortom: ik ben een grote fan van Ruben!

Met vriendelijke groet,
 
Tineke Wiegman-van Rijssel

Maria Louise Booisma (Full moon yoga)

Lastig in woorden te vatten, gewoon ervaren.

 

De full moon yoga sessie en triggerpoint workshop met Esther en Ruben was een heerlijke avond.

Zeer fijne deskundige begeleiding van beiden en een super relaxte sfeer.

 

Pijnloos is het niet hoor, die triggerpoints... doch zeer effectief! 

 

Wat een bijzondere ervaring aan het eind waarbij met klankschalen, korte aanraking en geuren de zintuigen werden geprikkeld.

Lastig in woorden te vatten, gewoon ervaren.

Jan Hoogerbrugge (Personal Training)

Dat heb ik geweten, ik haalde amper 25x. De toon was gezet.

 

Kilimanjaro 2013.

 

Afgelopen jaar december ben ik met pensioen gegaan. Als afsluiting heb ik besloten om op 12/12 een grote feest te geven voor al mijn relaties en dan te vertrekken voor twee maanden samen met mijn vrouw naar Thailand. Om daarna alleen naar Tanzania te vertrekken met als doel om de Kilimanjaro te beklimmen. Dit zag ik als het ultieme afscheid van mijn werkperiode en wilde op deze wijze afstand nemen van al mijn fijne collegae en relaties. Overigens al mijn relaties gevraagd om geld te geven voor een aantal goede doelen in Tanzania en dat hebben zij royaal gedaan.


Kilimanjaro beklimmen cq bewandelen is geen simpele opgave voor een man van 63 jaar met veel ervaring achter zijn bureau en in de auto dus besloten om me goed voor te bereiden.
Veel gewandeld om kilometers te maken maar daar ik ook sport bij Sportiv besloten om daar advies te vragen.
Ik kreeg het advies om een personal trainer te nemen en mij werd geadviseerd Ruben Moerland. Zo gezegd zo gedaan.

Kennis gemaakt met Ruben en hem vertelt wat mijn plannen waren. Ruben begreep dit en stelde een training plan op.Dit was einde augustus en toen aan de slag. Ik begon met enthousiasme maar werd al snel door Ruben met beide beentjes op de grond gezet. Bijvoorbeeld vertelde ik met veel trots dat ik elke morgen mijzelf 100x opdrukte. Laat maar eens zien zei Ruben maar dan wil ik wel graag dat je jezelf opdrukt op de volgende wijze. Dat heb ik geweten, ik haalde amper 25x. De toon was gezet.


Zo twee maal in de week dus aan de slag met Ruben. Beenspieren versterken, mijn coördinatie verbeteren. En een uur les was echt een uur! Dat was afzien, op het einde had ik het helemaal gehad maar dan had Ruben altijd een slot oefening die mij tot het randje bracht. Was dus niet altijd blij met Ruben. 


Afijn toen brak de 12e december aan. Ruben had een trainingsprogramma voor mij op papier gezet om in Azië te trainen. Ik heb veel getraind in Azie met name ook kilometers gemaakt en toen brak het moment aan.


13 februari vertrek naar Tanzania om daar eerst een paar dagen op een farm te verblijven. De 18e februari begint de beklimming. Ik heb er voor gekozen om met 6 voor mij onbekende Amerikanen de Kilimanjaro te beklimmen.

En dat was geen gemakkelijke opgave. Je start op 2000 meter hoogte en je gaat naar bijna 6000 meter waarbij je geconfronteerd wordt met hoogteziekte, gebrek aan slaap etc. Tijdens de klim/wandeling werd mij duidelijk dat Ruben zijn trainingsprogramma juist had afgestemd op deze uitdaging.


Ik wil jullie alle details besparen maar uiteindelijk na veel afzien heb ik de top bereikt. En ik durf te zeggen dat Ruben daaraan een grote bijdrage heeft geleverd waarvoor ik hem dan ook zeer dankbaar ben.


Al met al 7 kilo afgevallen. Waarbij ik mijn grenzen heb bereikt en soms overschreden. Denk daarbij aan dat ik de steilste route heb gekozen terwijl ik last heb van hoogtevrees. Durf nog niet met een ladder naar de dakgoot!
Al met al een geweldige ervaring welke ik niet snel zal vergeten, ik heb ook  alle liefdadige doelen kunnen bezoeken.


Tot slot nogmaals dank aan Ruben voor zijn belangrijke bijdrage aan mijn onvergetelijke trip. 

Annemieke Dobbenga - van Rhee ( Personal Training)

Een luisterend oor voor al je wensen en vragen.

 

Hoi, mijn naam is Annemiek Dobbenga –van de Rhee. Ik ben vijftig jaar , getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.


Ik ben een redelijk fanatiek sportster, doe aan beeldhouwen, luister naar muziek, lees veel en ben graag buiten, waar ik onder andere tuinier of fiets.


Ondanks het feit dat ik nooit te zwaar ben geweest, merkte ik een paar jaar geleden, dat een paar uur groepslessen per week op mijn leeftijd niet voldoende meer waren om eruit te zien zoals ik graag wilde.
Kipfiletjes vind ik lekker, maar heb ik liever niet aan mijn bovenarmen hangen en van ophopend vet op mijn dijen en buik werd ik ook niet vrolijk.

Dus toen ben ik begonnen met personal training bij Ruben en heb in het voorafgaande intakegesprek kenbaar gemaakt, dat ik graag een strakker lichaam wilde en het minstens net zo belangrijk vond, dat ik het naar mijn zin zou hebben.


Dat dit laatste zeker het geval is blijkt uit het feit, dat ik tot op de dag van vandaag 2 keer per week met hem train en het nog steeds naar mijn zin heb. En ook mijn lichaam heeft een positieve metamorfose ondergaan.


Ruben’s lessen zijn dan ook erg leuk en afwisselend.
Hij is een zeer gedreven persoon, die je door zijn enthousiasme zo ver kan krijgen, dat je zelfs op je mindere dagen het onderste uit de kan wilt halen. Hij heeft niet alleen veel kennis op gebied van sport, maar ook voeding en je persoonlijke welzijn staan hoog bij hem in het vaandel.
Hij heeft een luisterend oor voor al je wensen en vragen, denkt met je mee en stimuleert je waar nodig, maar dwingt je nergens toe.


Kortom, een trainer bij wie het goed toeven is.

Patricia Hoogendoorn (Personal Training)

De trainingen waren intensief, onze gesprekken waren leuk, soms emotioneel.

 

Hallo, ik ben Patricia Hoogendoorn 30jr. En in voorbereiding voor mijn 1e Body Fitness wedstrijd.

26Mrt. 2017 is mijn moment om te shinen op het grote podium.

Mijn doelstelling is niet zozeer om te winnen. Alhoewel dat natuurlijk wel erg leuk zou zijn.

Maar de ervaring in dit hele proces is mijn drijfveer. De discipline van het volhouden. Het veranderen van je lichaam door middel van voeding, training, rust en massages.

Ik heb Ruben leren kennen bij Healtclub Sportiv Nieuwerkerk ad IJssel als een zeer professioneel persoon. De trainingen waren intensief, onze gesprekken waren leuk, soms emotioneel. En voedingsschema's leerzaam. Kortom bewustwording.

Wij hebben een aantal maanden met elkaar getraind waarbij training, voeding en Mindset centraal stonden daar ik diverse fysieke en mentale klachten had.

Helaas kwam er aan onze traingsperiode een einde omdat ik heel graag een keer een Body Fitness wedstrijd wilde staan. Dus ik moest opzoek naar een andere trainer / coach daar het staan op een wedstrijd specifieke kennis betreft die we beide niet hadden.

Nu de dag van mijn wedstrijd bijna zover is ben ik van mening dat bepaalde dingen beter / anders hadden gekund onder begeleiding van Ruben's kennis.

En zoals ik er nu over denk : Zal ik na mijn Moment of Fame Ruben weer een hand geven om m'n voeding en training te ondersteunen volgens zijn visie.

Remind my Life ✌ That's what I do...

Elfriede Bohm ( Personal Training)

Altijd fijn om bij hem en met hem te trainen!

 

Ik ken Ruben als een zeer gepassioneerde enthousiante professionele personal coach met veel know how.

 

Zowel zijn anatomische kennis als die van de mind is zeer groot. Hij staat altijd open voor vernieuwing, biedt een luisterend oor en een helpende hand om op een motiverende positieve manier en in een prettige sfeer sterker, fitter en gezonder te worden.

 

Altijd fijn om bij hem en met hem te trainen!

Jane Doelen (Personal Health Advising)

Het lijkt wel alsof ik een hele reset gekregen heb.

 

Mijn reis bij Remindyourlife begon door het web af te speuren op zoek naar een personal trainer in Nieuwerkerk aan den IJssel. Terwijl ik de informatie op de website las werd mijn aandacht al snel getrokken door het feit dat Ruben met zijn achterhoofd op de foto staat en aangeeft een andere aanpak te volgen. 

 

Een andere aanpak! Dat klonk als muziek in mijn oren en was precies wat ik zocht. Voor het eerst las ik over triggerpointing en kreeg ik nog meer interesse. Naar aanleiding van een auto-ongeluk zat mijn lichaam behoorlijk vast, ik werd erdoor belemmerd in mijn dagelijkse leven. 

 

Tijdens het eerste gesprek met Ruben kreeg ik duidelijke uitleg over wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Ik besloot 2 keer in de week het Functional Patterns systeem te volgen. Dit is gericht op het optimaliseren van je beweegpatroon. Daarnaast ging ik 1 keer in de week voor een triggerpoint behandeling. Ook heb ik een energetisch morfologische bloedtest gedaan. Daaruit kreeg ik duidelijk inzicht in wat mijn lichaam nodig had. Aan de hand van de resultaten uit de bloedtest ben ik begonnen de aangeraden voedingssupplementen in te nemen om de tekorten in mijn lichaam aan te vullen. 

 

Wat ik nog niet wist na het eerste gesprek is dat Ruben veel aandacht besteed aan het van binnen naar buiten werken. Tijdens het trainen legt hij veel uit over hoe je stagnaties daadwerkelijk uit je lichaam kunt krijgen. Daarnaast stuurt hij regelmatig informatie of filmpjes over het besproken onderwerp waardoor je ook thuis bij de les gehouden wordt.  

 

Na drie triggerpointbehandelingen voelde ik al een duidelijk verschil in mijn lichaam. Afvallen was in de eerste instantie niet mijn doel maar ik ben in drie maanden tijd toch 3kg aan vet kwijt geraakt en voel ik me fitter. 

Wat was mijn doel dan wel? Ik wou weer ‘normaal’ kunnen bewegen. Zonder bij iedere beweging pijn te ervaren. 

Hebben we mijn doel behaald? Tijdens het trainen heb ik mijn lichaam zoveel beter leren kennen. Ruben probeert lichaam en geest dichter bij elkaar te brengen. Het lijkt wel alsof ik een hele reset gekregen heb. Het begon al bij mijn houding! Bij iedere oefening die ik deed corrigeerde Ruben telkens mijn houding en creëerde ik meer bewustzijn. Al snel leerde ik ook tijdens mijn dagelijkse bezigheden herkennen wanneer ik mijn houding aan moest passen. De pijn in mijn knie en onderrug verdween al snel. Ik heb mijn doel tot nu toe gedeeltelijk behaald. Ik verwacht de komende periode nog veel meer verschil te gaan merken met als uiteindelijk resultaat... herstel! Ik ben erg blij met wat het trainen bij Remindyourlife mij heeft gebracht. 

Ruben pakt het inderdaad anders aan.

bottom of page