top of page
Hier krijgt een dame een reiki behandeling
Cursus Reiki

Waar staat Reiki voor?

Reiki staat voor de universele energie, de kracht waar alles uit bestaat. Deze energie ondersteunt het zelfhelend vermogen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het stimuleert je zelfontwikkeling en spirituele groei.

Wil je meer informatie over Reiki of meer leren hoe je jezelf en anderen kan behandelen, zodat de levensenergie weer vrij kan stromen? 

Ook reiki kan op uw hoofd worden gegeven

De Reiki cursussen, volgens ‘The Usui System of Natural Healing’, zijn verdeeld in de volgende gradaties:

 

 • Reiki 1

 • Reiki 2

 • Reiki 3 (A en B)


De cursus
 

Tijdens de cursussen ontvang je een inwijding in Reiki waardoor je kanaal wordt geopend, zodat je de energie kan ontvangen en (via je handen) door kan geven aan anderen en aan jezelf. Door de inwijding wordt je systeem vrij gemaakt van blokkades, waardoor de energie beter kan stromen.

Bij elke cursus krijg je een andere inwijding. Door de inwijdingen wordt de energie die je kan ontvangen en doorgeven in elke opvolgende cursus krachtiger. Deze inwijdingen zorgen ook voor heling.

Bij Reiki 1 is dit vooral op fysiek niveau, bij Reiki 2 op mentaal en emotioneel niveau en bij Reiki 3 op spiritueel niveau.

Door het volgen van een Reiki cursus verbind je je met je ware zelf, met wie je werkelijk bent. Hierdoor ga je meer liefde en licht ervaren en ga je beter voelen hoe het is om vanuit je eigen kracht te leven.

Wil je jezelf en anderen
helpen om gezonder en gelukkiger te leven?

deze dame schommelt in een goede balans

Reiki 1 Cursus


Bij de Reiki 1 Cursus leer je wat Reiki is en hoe je jezelf en anderen een Reiki behandeling kan geven. Je krijgt inzicht in de basisprincipes van Reiki.
Om aan een Reiki 1 Cursus deel te kunnen nemen, heb je geen bepaalde vooropleiding of spirituele gaven nodig. Een Reiki 1 Cursus is voor iedereen die wil leren het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren en voor iedereen die
interesse heeft in zelfontwikkeling en spirituele groei.


De cursus wordt gegeven in een kleine groep van ca. 4 personen, waardoor er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

Inhoud:

 

 • Je ontvangt de gecombineerde Reiki 1 inwijding, waarbij je wordt afgestemd op de Reiki energie. Je energetisch kanaal wordt geopend en vrijgemaakt van blokkades, zodat je de universele energie kan ontvangen en door kan geven aan jezelf en aan anderen.

 • Je krijgt uitleg over het ontstaan van Reiki en over het toepassen ervan.

 • Je krijgt informatie over de vijf Reiki principes.

 • Je leert de handposities voor het behandelen van jezelf en van anderen.

 • Je gaat de stilte in jezelf opzoeken met meditatie.

 • Je oefent met het geven van een behandeling.

Data en tarief:

De Reiki 1 Cursus wordt gegeven op één dag. De dag start om 13.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.

Je kan je inschrijven voor één van de volgende data:

- 12 maart 2023
- 21 mei 2023

 

Het tarief voor de Reiki 1 Cursus is €189,- (incl. BTW).
Dit is inclusief Handboek Reiki 1, thee met lekkers en Reiki 1 Certificaat. 

Reiki 2 Cursus

Bij de Reiki 2 Cursus wordt door de inwijding die je ontvangt de energie die je door kan geven krachtiger. Daarbij leer je tijdens de cursus hoe je kan behandelen op mentaal en emotioneel niveau en hoe je een behandeling op afstand kan geven.

Door het volgen van de Reiki 2 Cursus en het doen van de oefeningen kom je nog dieper in verbinding met je ware zelf en met je intuïtie. Om aan de Reiki 2 Cursus deel te kunnen nemen, dien je eerst een Reiki 1 Cursus (binnen ‘The Usui System of Natural Healing’) te hebben gevolgd. Deze kan je ook bij een andere Reiki Master gedaan hebben. Daarbij is het van belang dat je de tijd hebt genomen om de Reiki 1 inwijding in je systeem te laten integreren en dat je regelmatig geoefend hebt met zelfbehandelingen. Mocht je twijfelen of de Reiki 2 Cursus op dit moment geschikt voor je is, neem dan gerust contact op om hierover te overleggen.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van ca. 4 personen, waardoor er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

 

Inhoud:

 

 • Je ontvangt de Reiki 2 inwijding, waardoor de Reiki energie krachtiger wordt.

 • Je energetisch kanaal wordt verder geopend en vrijgemaakt van blokkades, vooral op mentaal en emotioneel niveau.

 • Je krijgt uitleg over de eerste drie Reiki symbolen en je leert hoe je ze in kan zetten bij een behandeling.

 • Je leert hoe je Reiki op afstand kan geven en hoe je het kan sturen naar het verleden en de toekomst.

 • Je oefent met meditatie, de symbolen en het geven van behandelingen.

Data en tarief:
De Reiki 2 Cursus wordt gegeven op 2 dagen.

De eerste dag start om 13.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.
De verdiepingsmiddag start om 14.00 uur en duurt tot ca 16.30 uur.

 

Je kan je inschrijven voor de volgende data:

27 mei 2023 met verdiepingsmiddag 17
 juni 2023

 

Mocht je op deze data niet kunnen, maar wel graag een Reiki 2 cursus volgen, dan horen we het graag. We kunnen dan met je wensen rekening houden bij het plannen van de volgende cursusdata.
Een individuele cursus is ook mogelijk.

 

Het tarief voor de Reiki 2 Cursus is €279,- (incl. BTW).
Dit is inclusief Handboek Reiki 2, thee met lekkers en Reiki 2 Certificaat.

Reiki 3 Cursus, Master Healer en Teacher

De Reiki 3 Cursus is onder te verdelen in 2 delen, Reiki Master Healer (3a) en Reiki Master Teacher (3b).
De Reiki 3a Cursus is voor wie Reiki op de meest krachtige manier wil toepassen op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Door het volgen van de Reiki 3a Cursus en door het geven van behandelingen aan jezelf en anderen, zal je intuïtie verder worden versterkt en zal je steeds meer vanuit een hoger bewustzijn gaan leven.

Wil je zelf ook les gaan geven in Reiki, dan kun je na het volgen van de Reiki 3a Cursus verder gaan voor Reiki Master Teacher. Dit is een individueel traject waarbij onder andere stage wordt gelopen.

 

Om aan de Reiki 3a Cursus deel te kunnen nemen, dien je eerst een Reiki 1 en 2 Cursus (binnen ‘The Usui System of Natural Healing’) te hebben gevolgd. Deze kan je ook bij een andere Reiki Master gedaan hebben. Het is gebruikelijk om na het afronden van de Reiki 2 Cursus minimaal een jaar de tijd te nemen om de Reiki energie in je systeem te laten integreren, voordat je de Reiki 3a Cursus volgt. Daarbij is het van belang dat je regelmatig behandelingen en zelfbehandelingen hebt gegeven. Als je al lange tijd bezig bent op je spirituele pad en intensief aan jezelf gewerkt hebt, dan is het eventueel mogelijk om de Reiki 3a Cursus eerder te doen.
 

Mocht je twijfelen of de Reiki 3a Cursus op dit moment geschikt voor je is, neem dan gerust contact op om hierover te overleggen.

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van ca. 4 personen, waardoor er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.


 

Inhoud:

 

 • Je ontvangt de Reiki 3 inwijding, waardoor de Reiki energie nog krachtiger wordt en je heling op verschillende niveaus tegelijk kunt inzetten. Je energetisch kanaal wordt verder geopend en geschoond.

 • Je krijgt uitleg over het vierde Reiki symbool en je leert hoe je ze in kan zetten.

 • Je oefent met meditatie, de symbolen en het geven van behandelingen.

Data en tarief:

De Reiki 3a Cursus wordt gegeven op 2 dagen.
De eerste dag start om 13.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur.
De verdiepingsmiddag start om 14.00 uur en duurt tot ca 16.30 uur.

De Reiki 3a Cursus wordt op aanvraag ingepland. Na je aanvraag wordt contact met je opgenomen.
Het is ook mogelijk om de Reiki 3a Cursus individueel te volgen.

 

Het tarief voor de Reiki 3a Cursus is € 489,- (incl. BTW).
Dit is inclusief Handboek Reiki 3a, thee met lekkers en Reiki Master Healer Certificaat.

 

Heb je interesse in een Reiki Cursus en wil je meer info of aanmelden?

bottom of page